0 producten 0.00
Hier wordt volledig mandje geladen...
 
Direct leverbaar
2.50 inclusief 6% BTW
Wat zegt de Bijbel over homoseksualiteit? Wie deze vraag vijftig jaar geleden stelde, kreeg vrijwel altijd een antwoord van eenzelfde strekking: de Bijbel wijst homoseksualiteit af. Vandaag zijn de meningen verdeeld. Velen hebben de afgelopen decennia hun toev ...

Beschrijving

Wat zegt de Bijbel over homoseksualiteit? Wie deze vraag vijftig jaar geleden stelde, kreeg vrijwel altijd een antwoord van eenzelfde strekking: de Bijbel wijst homoseksualiteit af. Vandaag zijn de meningen verdeeld. Velen hebben de afgelopen decennia hun toevlucht genomen tot een nieuwe manier van bijbeluitleg, waarbij men ervan uitgaat dat homoseksualiteit niet per definitie tegen Gods bedoeling is. De opvatting dat de Bijbel tegen homoseksueel gedrag is, lijkt verouderd. De argumenten die men aandraagt, vragen om gedegen antwoorden. Reitze Siebesma gaat in een serie artikelen in op vragen die de moderne bijbeluitleg met betrekking tot homoseksualiteit opwerpt.

Reitze is theoloog en als docent verbonden aan Different. Jarenlang zocht hij naar een manier van omgaan met zijn homoseksuele gerichtheid die hem ook als christen vrede gaf. Een crisis in zijn persoonlijke leven was de aanleiding voor het ontdekken van een nieuwe weg. Reitze schrijft regelmatig over het onderwerp homoseksualiteit, spreekt voor groepen en geeft cursussen. Vragen die samenhangen met christen-zijn en homoseksualiteit gaat hij niet uit de weg.

Eigenschappen

homoseksualiteit, seksualiteit, Bijbel
Auteurs
Projecten THDV

Gerelateerd

Terug naar overzicht